vakande

Nu visas inlägg taggade med vakande.

RepMänniskor över hela världen har sörjt Michael Jacksons bortgång och näst intill alla har hyllat honom med substantiv som de själva knappt vet betydelsen av. Visst är det sorgligt när en av världens största artister genom tiderna går bort, men vissa tar det betydligt hårdare än andra.

12 fanatiska personer (minst) sörjde beskedet så mycket att de tyckte att deras liv blev helt meningslösa utan sin Michael. De tog sina liv till följd av detta. Michael Jackson var inte bara en blek och konstig pophjälte i deras ögon. Nej, han var mer som en gud för dem, som en vakande fadersgestalt. Om de bara hade brytt sig om musiken så hade ingen av dem ens tänkt tanken på att ta sitt liv på grund av det här. Dessa människor tycks ha avgudat honom så i den milda grad och vigt sina liv åt honom att deras liv fick ”Game Over”, och de kunde inte ens trycka på ”Continue”.
Left
Men tänk om Michael Jackson fortfarande är vid liv, vilken tragikomisk situation det hade blivit då. Det är aldrig kul när någon dör, och det säger jag inte heller, men det finns ändå något komiskt i att kungen av pop kanske faktiskt fejkade sin egen död. Filmen där den inlindade kroppen i helikoptern ser ut att röra lite på sig har spridits över hela internet, och miljoner människor har hakat på och är så säkra de kan bli på att Michael Jackson fortfarande lever. Om det nu stämmer så borde det ju betyda att hans aktion (med att fejka sin död) indirekt genererade till ett dussin människors död. Michael Jackson är alltså vållande till annans död, även om han nu själv skulle vara död. Ordet ”tragikomiskt” har genast fått en ny innebörd.

Undra förresten vad det stod i deras avskedsbrev. Kanske något i stil med:Till min familj, nu har jag lämnat jordelivet för att få vara med min idol, älskling och gud, Michael Jackson, på heltid. Jag älskar er jättemycket, men jag älskar MJ så mycket mer. Sälj alla mina tillhörigheter och skänk pengarna till Michaels barn. Michael, nu ses vi snart…” Det skulle faktiskt inte förvåna mig…

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,